Εύκολες συνταγέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγές για μπισκότα

Κέικ κρέμας με σάλτσα σοκολάτας

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για κέικ με κρέμα σοκολάτας;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής
  1. Πρώτα χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα σύμφωνα με τη συνταγή της συσκευασίας και τη βάζουμε στο ψυγείο, μετά ετοιμάζουμε το κέικ μας, σπάμε 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου σε κατάλληλο μπολ για να χτυπήσουμε το κέικ.
  2. Προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει και να αφρίσει καλά. 🥒 Έπειτα προσθέτουμε πρώτα τα υγρά υλικά, προσθέτουμε το λάδι και το γάλα και ξαναχτυπάμε πολύ λίγο.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ, χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενής σύσταση και αδειάζουμε το κέικ μας στη φόρμα για τάρτα που έχουμε λαδώσει.
  4. Το βάζουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά ελέγχου στους 180 βαθμούς.
  5. Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα όσο ψήνεται το κέικ μας, προσθέτουμε το γάλα, το άμυλο, τη ζάχαρη, το κακάο και το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να πάρει βράση.
  6. Ας το σβήσουμε αφού έρθει μια βράση.
  7. Κόβουμε το ζεστό κέικ που βγάλαμε από το φούρνο στη μέση οριζόντια, αφού κρυώσει το κέικ, απλώνουμε ανάμεσά του την κρέμα ζαχαροπλαστικής. 🍬 Σκεπάζουμε τη 2η στρώση και περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας που έχει ζεσταθεί καλά. 🥄 Μπορείτε να το διακοσμήσετε όπως θέλετε.
  8. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή το αφήνουμε να ξεκουραστεί για ένα βράδυ αν έχετε χρόνο. 🍰 Καλή όρεξη ????????

Συνταγή κρέμα πίτας με σάλτσα σοκολάτας με φωτογραφία

Κέικ κρέμας με σάλτσα σοκολάτας
Κέικ κρέμας με σάλτσα σοκολάτας

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button