Συνταγές

Τα υπερβολικά ζεστά ροφήματα το χειμώνα ενέχουν κίνδυνο καρκίνου

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η θερμοκρασία των ποτών δεν πρέπει να είναι πάνω από 65 βαθμούς.

Τα υπερβολικά ζεστά ροφήματα το χειμώνα ενέχουν κίνδυνο καρκίνου

Ο καθηγητής από το Τμήμα Γαστρεντερολογίας είπε ότι τα υπερβολικά ζεστά ροφήματα που καταναλώνονται το χειμώνα ενέχουν κίνδυνο καρκίνου τα επόμενα χρόνια. Ο Δρ. Ο Vedat Göral είπε, «Όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες κάθε μέρα πάνω από τους 65 βαθμούς, τα ζεστά ροφήματα προκαλούν οισοφαγίτιδα, η οποία εμφανίζεται με κάψιμο, διάβρωση και ερεθισμό στον οισοφάγο. Επίσης, ενέχει κίνδυνο καρκίνου στον οισοφάγο και τον λάρυγγα τα επόμενα χρόνια. “

ΟΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ

Υπενθυμίζοντας ότι η θερμοκρασία του τσαγιού ή άλλων ροφημάτων πρέπει να είναι κάτω από 65 βαθμούς, ο Göral δήλωσε ότι καθώς καταναλώνεται πολύ τσάι και ζεστά ροφήματα στην ανατολική Τουρκία, την Κίνα, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν, ο καρκίνος του οισοφάγου είναι πιο συχνός από άλλες περιοχές.

Prof. Ο Δρ. Vedat Göral: “Η υπερβολική θερμότητα καταστρέφει μόνιμα την προστατευτική δομή στην επιφάνεια των δοντιών και προκαλεί αποχρωματισμό. Η θερμοκρασία του τσαγιού ή άλλων ροφημάτων πρέπει να είναι κάτω από 65 βαθμούς, η οποία είναι μια ανεκτή τιμή. Όταν οι καπνιστές καταναλώνουν υπερβολικά ζεστό τσάι, υπάρχει κίνδυνος Ο καρκίνος διπλασιάζεται και “Το κάπνισμα αυξάνεται 5 φορές περισσότερο όταν καταναλώνεις τόσο ζεστό τσάι όσο και αλκοόλ. Επιπλέον, ισχυρά παυσίπονα δεν πρέπει να λαμβάνονται μαζί με ζεστά ροφήματα”, είπε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button