Εύκολες συνταγέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγές για μπισκότα

Ρύζι

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για ρύζι;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Salam Alaikum Friends ????

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας το λάδι και τη χυλοπίτες μας και τη τηγανίζουμε, όταν αλλάξει το χρώμα της χυλοπίτες, τσιγαρίζουμε το ρύζι που πλύναμε και επιπλέον ρύζι. 🥞 Όταν ψήνεται, το ρύζι πέφτει από το κουτάλι ένα-ένα, αυτή είναι η σύσταση. 🍭 Τότε ας ρίξουμε το νερό μας.
????( Βάλτε 3,5 φλιτζάνια νερό, μην το ρίξετε με τη μία. 🍯Κοίταξατε προς το τέλος, το ρύζι είναι ζωντανό, μετά μπορείτε να προσθέσετε το υπόλοιπο)
(παρεμπιπτόντως, αν πρόκειται να ξεκουραστείτε το ρύζι, θα είναι μαλακό όταν το αφήσετε πολύ λίγο ζωντανό και ξεκουραστεί. 🍗Αν βάλουμε πολύ νερό και το αφήσουμε να ξεκουραστεί, το ρύζι μας θα γίνει χυλό, προσαρμόστε το σύμφωνα με τρέχουσα κατάσταση)
Ρίχνουμε αλάτι και ζάχαρη και το ανακατεύουμε, κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να ψηθεί. 🍧 Όταν τραβήξεις το νερό γίνεται τρύπα, ας το βουτήξουμε κάθετα κάτω από το ρύζι με ένα κουτάλι, αν έχει στραγγίσει καλά το νερό, όταν ελέγχουμε και σιγουρευτούμε, ας σβήσουμε την εστία μας, βάλουμε ένα χαρτί πετσέτας, κλείνουμε το καπάκι, το τυλίγουμε σε ένα πανί και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-25 λεπτά.
Πριν σερβίρουμε το ανακατεύουμε σιγά σιγά και το βάζουμε στο πιάτο.
Ας το διακοσμήσουμε με μαύρο πιπέρι μαϊντανό πιπέρι τσίλι και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη μέλι και γιατρειά κύριε ⚘

Συνταγή ρυζιού με φωτογραφία

Ρύζι
Ρύζι
Ρύζι

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button